#3 Video, viral vekst, sikkerhet, dinosaurer, + videomøter som funker + debrief med Ida Jackson

Hei!

Det er nesten fire uker siden sist jeg skrev et nyhetsbrev, av naturlige årsaker: De siste tre ukene har jeg nemlig jobbet 71 timer, 63 timer, 53 timer. (Hvis vi fremskriver dette lineært, jobber jeg 3 timer i uka innen 1. mai. Nice!)

Det er fordi til daglig så jobber jeg med å lage videoverktøyet Confrere. Så her kommer et helt nyhetsbrev utelukkende om video, internett - og ja, korona.

Videosamtaler kan være ganske så irriterende. Illustrasjon: den dyktige Bjørn Brochmann, som har vært Confreres faste illustratør helt fra starten i 2017.

Først, det selvsentrerte: Confrere

Til daglig er jeg produktsjef og medgründer i Confrere. Vi er ikke en startup som har hatt for vane å ha lange dager, jeg har til og med ranta til E24 om hvor glad vi er i arbeidsuker på 37,5 time. Det viste seg å være bra at vi hadde spart kreftene.

I løpet av to uker gikk vi fra at 6% av fastlegene i Norge brukte Confrere, til over 70%. Vi gikk fra cirka 150 videokonsultasjoner om dagen, til 15.000 (!) om dagen. Ja, det er riktig antall nuller. En hundre-dobling. I tillegg er rundt en tredjedel av Danmarks fastleger registrert, og det kommer også folk som registrerer seg fra blant annet Nederland, Tyskland og USA, og stadig flere norske sykehus bruker oss.

Jeg ble ganske kry da Bent Høie namedroppa oss på pressekonferansen.

Utrolig nok har denne hundredoblingen gått helt bra med unntak av en del lange dager. Jeg skjønner ikke helt hvordan, men jeg tror det hjelper veldig å bare ansette folk som er snille og varme med hverandre.

Det føles absurd å ha vanvittig mye å gjøre i en tid der veldig mange andre har det motsatte problemet, og jeg har hørt mer enn én vits om pandemi-profitørene. Men det føles i hvert fall bra å ha bygd noe som er nyttig for folk, og vi har allerede kunnet gi en ny fast ansettele og gi ti stykker deltidsengasjement på kundeservice, der de fleste er folk som ikke har kunnet jobbe ellers på grunn av pandemien. (Beklager at jeg høres ut som en Venstre-velger her, men jeg tror det følger med medgründer-tittelen. Lover at jeg aldri skal kjøpe Tesla).

Stream: Debrief med Ida Jackson

Min jobbkone/venninne/muse Ida Jackson har startet en slags klubb. Vi skal som del av dette streame en halvtime med vin&video, hvor jeg skal få lov til å debriefe. Les mer hos Ida Jackson.

Så, en rant om videomøter, sikkerhet, Zoom og Whereby

Karantene og isolasjon betyr at hele Norge plutselig må bli vant til videomøter. I Confrere så har vi ikke hatt kontor siden november, og alle våre møter er videomøter. Så jeg må bite meg litt i tunga for å ikke belære alle jeg ser i feeds her og der. (Se mine BESTE TIPS FOR VIDEOMØTER lenger ned i e-posten).

Zoom og personvern

Stadig flere i Norge bruker nå Zoom til sine videomøter. (OK, litt mer selvskryt, jeg fikk være ekspertkilde i en sak hos CNBC om Zoom forrige uke).

De har gjort en del kløktige ting med programvaren for å sørge for at lyd og bilde fungerer bra, selv når det er dårlig tilkobling eller svært mange i samtalen.

Men jeg prøver å være skeptisk til nye tjenester, og særlig til amerikanske løsninger fordi det både idéhistorisk og lovmessig er dårlige vilkår for personvern i USA. Det er for eksempel helt andre muligehter for arbeidsgiver til å overvåke sine ansatte, eller for en aktør til å videreselge våre personopplysninger.

Jeg har ikke hatt tid til å grave ned i personvern-kontroversene rundt Zoom, men jeg husker godt sikkerhetshullet som ble oppdaget sist sommer og som vitnet om en tilnærming der de setter produktet sitt foran folks sikkerhet og personvern. Utover det, sjekk disse kritiske sakene fra Consumer Reports, Vice og personvern-orienterte ProtonMail. En del norske selskaper bruker visst Zoom, og det går nok bra hvis man har skrudd av en del funksjonalitet og sørget for databehandleravtale i tråd med GDPR, men jeg ville tatt et ekstra kritisk blikk.

Selv bruker vi norske Whereby til teammøter hos Confrere (selv gjør vi bare 1-1-samtaler) som bringer meg over til neste rant.

Whereby, sikkerhet og blottere i Oslo-skolen

Saken om 9-åringer som skulle få video-undervisning og opplevde å møte en blotter i videosamtalen, har fått en bred dekning. Dette var åpenbart ikke bra for disse barna å oppleve, og episoden berettiger kritiske spørsmål og økt bevissthet.

Men overskriftene har fått det til å høres ut som Whereby har et enormt sikkerhetshull, og at løsningen er full av overgripere, og det er feil. Jeg mener det også er feil av Oslo kommune å forby bruken av denne løsningen i Oslo-skolen.

Whereby-rommene kan låses med ett tastetrykk. Og hvis man ikke vil at noen skal gjette at rommet i det hele tatt eksisterer, bør man gi det et mer komplekst navn. Dette ligner på passord: Hvis jeg heter Ida og setter passordet mitt til «ida» så er det ikke så rart hvis noen med onde hensikter klarer å gjette passordet mitt.

Denne saken handler ikke om sikkerhetshull, men hvor farlig det er å utvikle digitale tjenester som ikke er brukervennlige nok. Er man en spesielt tech-savvy lærer, ville man kanskje av seg selv skjønt at denne episoden kunne vært unngått. Men man kan ikke basere seg på at folk skjønner ting av seg selv (dette er det jeg jobber med).

Hvis man f.eks. lager et veldig enkelt rom-navn, kunne Whereby sagt «Dette er lett å gjette - er det det du vil? Da kan hvem som helst finne det». De kunne også forklart tydeligere og bedre om muligheten til å låse rommet. (Nå er det et ganske bortgjemt lite hengelås-symbol du må trykke på for å låse rommet.)

Digitalisering på høygir i offentlig sektor(!)

En liten shoutout til de som f.eks. har laget Navs klarspråklige koronaveiviser, eller Helsenorge.no sitt verktøy for selvrapportering av korona-symptomer, eller for den saks skyld spørreundersøkelsen fra Oslo Universitetssykehus som skal bidra til kunnskap om hvordan korona sprer seg.

Jeg venter heller noen dager på en offentlig løsning som tar innover seg personvern-utfordringene, enn å overlate dette til private aktører. Men det henger selvsagt sammen med at vi lever i Norge - les gjerne Bente Kalsnes om hvordan overvåkning er brukt i Kina for å bekjempe korona.

Konserter “…i koronaens tid” = Brakkesyke <3

Jeg er så glad for, og så stolt av, de fine folka som står bak Brakkesyke. Som Dagsavisen så fint sa det, “Filip er plutselig en av landets største konsertarrangører”.

Hver eneste dag er det tonnevis med konsterter fra Brakkesyke, til glede for både artister og tilskurere. Men noe av det fineste som har skjedd her, var det en av Brakkesyke-arrangørene, min gode venn Geir Ramstad fortalte meg:

Det aller beste med det vi holder på med: Alle de folka som ikke kommer seg ut av huset for å se gigs pga dårlig økonomi, psykiske problemer og lignede - de tar kontakt og sier at det endelig finnes et tilbud for dem. Så vi har lyst til å finne en måte hvor Brakkesyke kan leve videre også etter korona-pandemien.

Tune in og vipps i vei!

Videomøter - gjort riktig

Følg disse, så blir alt så meget bedre. Jeg forklarer HVORFOR nedenfor.

  • Bruk hodetelefoner

  • Mute deg selv når du ikke snakker hvis dere er flere enn 2 personer i møtet

  • Gå nærmere routeren hvis du bruker trådløst nett

  • Gå nærmere vinduet hvis du bruker 4G

  • Aller best: bruk en kabel i stedet for trådløst nett

Hodetelefoner og muting når du ikke snakker

For ALL DEL, ikke undervurder effekten av HODETELEFONER. Dette er fordi maskinenes innebygde algortimer for ekko-kansellering blir forvirret når mikrofonen plukker opp lyd fra høyttalerne, og da kan ende opp med å gjøre det vanskeligere å høre hva den andre sier.

Ekko-kanselleringen er også grunnen til at det er lurt å mute seg selv når man er mange i en videosamtale.

Men det handler også om sosiale mekanismer: Når vi sitter rundt et bord, gir vi helt ubevisst ordet til neste taler ved å se på dem eller vende kroppen vår mot den andre parten. På video kan ikke folk se hvem du ser på. Derfor, når du er ferdig med å snakke, gi ordet til neste person ved å si navnet deres - kanskje en som har signalisert at de vil si noe ved å unmute seg selv.

Trådløst nett er fienden

Du kan rett og slett ikke forvente at videosamtaler skal fungere når routeren står i kjelleren og du sitter i andre etasje.

Grunnen til dette, er at videosamtaler ikke er avhengig av et nett som er så RASKT som mulig, men så STABILT som mulig. Når du streamer Netflix eller surfer på en nettside, så gjør det ingenting hvis noen av de små databitene, såkalte pakker, forsvinner på veien. Da blir de bare sendt på nytt, og datamaskinen din setter dem sammen riktig.

Men en videosamtale er jo live. En pakke som kommer noen millisekund for sent, blir forkastet. Så når du opplever hakking i lyd og bilde, er det fordi pakkene har forsvunnet på veien (såkalt pakketap).

For å unngå pakker som blir borte, trenger du derfor nettkobling med lite pakketap, mer enn du trenger høy hastighet. Her er kabel overlegent trådløst nett.

Lurer du på om nettverket ditt egner seg til videosamtaler? Vi har laget en egen test for dette hos Confrere (siste steg i testen): https://confrere.com/test

Det finnes forresten et såkalt easter egg, eller påskeegg, på Confrere, som gir deg rett på en håndtegnet dinosaur. Nedenfor er det daglig leder Svein som har tegnet.

Avslutter med Magnus Hoem Iversen og Yvonne Røysted sin korona-bingo fra 20. mars. Kommentarfeltet er også festlig lesing.

Håper dere alle sammen er friske og har det bra!

Vennlig hilsen Ida