Vil du at jeg skal spamme innboksen din i stedet for feeden din?

Eksperiment: Ca. annenhver uke sender jeg en e-post med lesverdige ting om tech (+ litt ranting).

En avslappende fredagskveld for meg er å sitte i cirka tre timer og drikke te og lese om Internett på Internett. Ofte leser jeg ting som jeg tenker flere enn meg burde bry meg om. Det er noe ironisk med å fylle nettopp sosiale medier med dette innholdet, når innholdet ofte er kritisk til sosiale medier. Og jeg har langt mer jeg gjerne skulle delt enn det som for tiden havner i sosiale medier.

Derfor, et lite eksperiment: Cirka annenhver uke tenker jeg sende ut en e-post med lesverdige ting om teknologi (i bred forstand). Antagelig samle opp litt tematisk og med noen korte stikkord fra meg. Vil du at dette skal dukke opp i innboksen din?

Og som det heter i disse dager, lik og del hvis du er enig!

Jeg kommer til å bruke de neste to ukene på å faktisk skrive et av disse nyhetsbrevene, men her er noen eksempler på ting som hadde kommet med hvis jeg hadde skrevet noe de foregående to ukene:

  • Episoder på 10 minutter skreddersydd for mobilskjermen? Det siste dødsstøtet mot dødtiden vår, men unektelig også interessant for hva det har å si for formspråket til TV-serier (er trikset cliffhangers hvert 10. minutt eller et konstant, kontinuerlig spenningsnivå?). Uansett, Quibi har fått store investeringer fra både tech og Hollywood for å få det til. Les mer i New York Times.

  • Etter den arabiske våren fikk Twitter for en stund rykte på seg som en trygg plattform for dissidenter, fordi de tillatter pseudonyme kontoer (det gode ryktet har imidlertid blitt svekket pga en ganske servil holdning til alt right med mer). Tror de færreste skjønner hvor mye tilgang en ganske vanlig ansatt i et selskap som Twitter kan ha til dataene til hver og en av oss. Saudia-Arabia skal ha rekruttert ansatte hos Twitter til å overvåke dissidenter. Les mer hos BuzzFeed News.

  • Koronaviruset utfordrer Kinas propagandamaskineri. Mest kjent hos oss er kanskje den såkalte kinesiske brannmur, og en del automatisk sensurering av stikkord, men overraskende mye av maskineriet er drevet av manuell sensur. Men når mange nok ytrer kritikk i sosiale medier, klarer ikke maskineriet å holde tritt. Dette har skjedd med koronautbruddet. Les mer i New York Times.

  • Off-topic bonus: At det finnes en fisk dypt i bunnen av Kongo-elva som har et navn som kan oversettes til “hvit mann med kontor-jobb”.

    Hvordan kan du si nei til dette?

    Sign up now